Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Welkom bij
Het jaarlijks Docentencongres

Koken met Luuk

Tijdens het Docentencongres online zenden we elke dag om 17.00 uur Koken met Luuk uit. In 15 minuten maakt Luuk een heerlijk gerecht dat je dezelfde avond nog kan maken of kan bewaren voor een later tijdstip. Hier vind je de namen van de gerechten en de ingrediëntenlijst, zodat je alvast de inkopen kan doen.

Luuk Reinders is projectmedewerker bij Schoolinfo. Vanaf jongs af aan helpt hij zijn ouders met het verwerken van de oogst van het land in de keuken. In zijn vrije tijd is hij nog steeds verknocht aan koken en het ontdekken van verschillende keukens.

maandag 16 november

Een ontbijgerecht: Bananenpannenkoekjes met cashewspread

Welke ingrediënten heb je nodig?
Bananenpannenkoekjes
– 2 bananen
– 2 grote eieren
– 2 eetlepels bloem
– Kaneel naar smaak
– 1 tl vanille extract (optioneel)
– Olijfolie/boter

Cashewspread
– 300 gram ongebrande (cashew)noten
– 1/4 tl zeezout
– 2tl honing
– 1 Vanillestokje (of 2 tl vanille extract)
– Olijfolie extra vergine / kokosolie (optioneel)

dinsdag 17 november

Een lunchgerecht: ‘No-waste’ Panzanella (broodsalade)

Welke ingrediënten heb je nodig?
Croutons:
– Oud stokbrood of ciabatta
– 4 eetlepels extra vierge olijfolie, meer naar smaak
– Snufje zwarte peper en zout
– 1 knoflookteen geperst

Salade:
– 400 gram zeer rijpe tomaten, bij voorkeur een mix van variëteiten en kleuren
– 1 bol mozzarella
– 2 sjalotjes of halve (rode) ui
– 20 gescheurde basilicumblaadjes

Vinaigrette:
– 3 eetlepels vruchtenazijn / rode wijnazijn
– 110ml olijfolie extra vierge
– ½ theelepel Dijonmosterd
– 1 knoflookteen geperst
– ¼ theelepel zwarte peper
– ½ theelepel zeezout

woensdag 18 november

Een tussendoortje: ‘Voorraadkast mueslirepen’

Welke ingrediënten heb je nodig?
– 250 gram havervlokken/gepoft spelt
– 220 gram noten, zaden, pitten, gedroogd fruit, kokos (etc.)
– 45 gram kokosolie
– 150 gram honing
– 50 gram pindakaas
– ½ theelepel zout
– Rasp van 1 citroen of 3/4de sinaasappel
– 1 theelepels kaneel en/of vanille extract

Eet smakelijk!

donderdag 19 november

Een diner gerecht: ‘Guilt-free pompoenpasta (courghetti)’

Welke ingrediënten heb je nodig?
Pasta
– 1 kleine spaghettipompoen
– 2 eetlepels olijfolie
– Peper en zout naar smaak
– Of kant-en-klare courgette spaghetti

Saus
– 50 gram basilicum
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 50 gram pompoenpitten (ongezouten)
– Snufje zout
– 6-7 el pompoenpitolie of extra vierge olijfolie
– Beetje citroensap
– Snuf zout en zwarte peper